Aktualności

  • Zapraszamy na WOD-KAN 2019
    14.05.2019 Zapraszamy do wzięcia udziału w nadchodzących XXVII Międzynarodowych Targach Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2019 oraz odwiedzenia naszego stoiska nr 84. Tradycyjnie zaprezentujemy najnowsze trendy i rozwiązania pomiarowe w analizie parametrów fizyko-chemicznych oraz mikrobiologicznych wody, a także ścieków. Skorzystaj z okazji i dowiedz się więcej na tem...więcej
  • Zapraszamy na XXVI Sympozjum „Wiosenne Spotkanie Ciepłowników"
    16.04.2019 Zapraszamy na XXVI edycję corocznego Sympozjum „Wiosenne Spotkanie Ciepłowników” - największą w Polsce konferencję dedykowaną ciepłownikom. Jednocześnie zachęcamy do wizyty na naszym stoisku, gdzie zaprezentujemy: najnowsze rozwiązania w dziedzinie pomiarów fizykochemicznych producentów SWAN, SIGRIST czy Multisensor, propozycje kompletnych stacji poboru i analizy p...więcej
  • Odwiedź nas na WOD-KAN 2018
    25.05.2018 Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w nadchodzących XXVI Międzynarodowych Targach Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2018 oraz odwiedzenia naszego stoiska nr 178. W tym roku zaprezentujemy najnowsze trendy i rozwiązania pomiarowe w analizie parametrów fizyko-chemicznych oraz mikrobiologicznych wody, a także ścieków.   Skorzystaj z okazji i dowied...więcej
  • XIX edycja Szkoły Technologii Fermentacji zakończona
    24.05.2018 W dniach 16 – 18 maja 2018 roku, na terenie widowiskowo położonego Hotelu Kocierz odbyło się zaszczytne, bo już XIX spotkanie branży piwowarskiej, organizowane przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie pod nazwą Szkoła Technologii Fermentacji. Wydarzenie to jest prestiżowym spotkaniem sektora naukowego, przemysłu i rzemiosła piwowarskiego, wspólnie skoncentrowanych na technologii ...więcej
  • Zapraszamy na Międzynarodowe Targi Drinktec 2017
    07.09.2017 Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w nadchodzącym wydarzeniu jakim są Międzynarodowe Targi Technologii Produkcji Napojów i Płynnych Pokarmów Drinktec, których najbliższa edycja będzie miała miejsce na terenie kompleksu Messe München w dniach od 11 do 15 września 2017. Drinktec to największe i najczęściej odwiedzane światowe targi dotyczące szeroko pojętego przemysłu napojoweg...więcej

Ultradźwiękowy System Kontroli Piany

    • Pełna kontrola na etapie tworzenia piany w wolnej przestrzeni opakowania,
    • Praca z wieloma rodzajami opakowań, tj.: puszki, butelki, kartony, worki, saszetki (o pojemności od 200 ml do 3 litrów),
    • Redukcja strat produktu od 1 do 5 ml,
    • Spadek odrzutów opakowań z powodu niedolania,
    • Bardzo prosta integracja z każdą istniejącą linią rozlewniczą,
    • Wykonanie wodoszczelne (IP67) z polerowanej stali nierdzewnej 316 i tytanu – wykonanie higieniczne (opcjonalnie aseptyczne),
    • Odporność na działanie wszystkich substancji chemicznych w procesach CIP,
    • Niskie zużycie energii – 80 W,
    • Zasilanie 1-fazowe 100-240 V AC, 12A,
    • Tylko 1 kabel połączeniowy do działania systemu.

    Rozwiązanie przemysłowe do kontroli pienienia się produktu
    w procesie rozlewu

    Przykładowe zastosowanie:
    • Kontrola piany przy rozlewie piwa, wina oraz napojów spirytusowych,
    • Kontrola piany przy rozlewie napojów gazowanych i niegazowanych (soki, orenżady, izotoniki, wody smakowe, herbaty, kawy, itp.),
    • Kontrola piany przy rozlewie napojów mlecznych (mleko odtłuszczone, półtłuste, napoje mleczne smakowe, itp.),
    • Kontrola piany przy rozlewie środków chemicznych (do utrzymania czystości, do pielęgnacji zdrowie i innych),
    • Kontrola piany przy rozlewie innych produktów do opakowań.
       
    Wybrane gałęzie przemysłu:
    • Browarnictwo, przemysł winiarski, spirytusowy,
    • Przemysł sokowniczy i napojów bezalkoholowych,
    • Mleczarnie,
    • Przemysł chemiczny, kosmetyczny i farmaceutyczny,
    • Wiele innych.
       
    Zalety:
    • Opatentowany system emisji fal ultradźwiękowych zapewnia pełną kontrolę na etapie tworzenia piany w wolnej przestrzeni opakowania,
    • Fala ultradźwiękowa kompresuje pianę nie wnikając do produktu i utrzymuje go w przestrzeni opakowania,
    • Wykonanie wodoszczelne (IP67) z polerowanej stali nierdzewnej 316 i tytanu – wykonanie higieniczne,
    • Konstrukcja całkowicie odporna na działanie wszystkich substancji chemicznych w procesach CIP,
    • Możliwość pracy na liniach rozlewu aseptycznego,
    • Bardzo prosta integracja z każdą istniejącą linią rozlewniczą,
    • W pełni automatyczna praca systemu dzięki łatwej integracji ze sterownikiem maszyny rozlewniczej:
            − Rozlew uruchomiony –> Kompresor piany aktywny
            − Rozlew zatrzymany –> Kompresor piany nieaktywny
    • Możliwość sterowania automatycznego i ręcznego,
    • Praca z wieloma rodzajami opakowań (o pojemności: od 200 ml do 3 litrów),
    • Jakość, stężenie CO2, TPO/HSO* oraz profil smakowo-zapachowy pozostają niezmienione
      * (TPO - Total Package Oxygen, HSO - Headspace Oxygen),
    • Współpracuje z liniami o prędkości rozlewu (PIWO / NAPOJE):
            − do 75000 butelek/godzinę,
            − do 120000 puszek/godzinę
    • Ekstremalnie niskie koszty eksploatacyjne,
    • Praktycznie nie wymaga czynności serwisowych.
       
    Kluczowe cechy:
    • Wzrost prędkości linii rozlewu/pakowania od 5 do nawet 60% (zależnie od typu linii),
    • Redukcja strat produktu od 1 do 5 ml (zależnie od typu linii rozlewu),
    • Spadek odrzutów opakowań (m.in. butelek/puszek), z powodu niedolania, od 10 do 80 % (zależnie od typu linii),
    • Redukcja odpadu w postaci przelanej piany (redukcja kosztów związanych z odprowadzaniem ścieków i ich oczyszczaniem),
    • Znacząca redukcja zużycia CO2 stosowanego przy iniekcji do puszek (bubble-breaker), przy utrzymaniu TPO w normie,
    • Znaczący wzrost higieny procesu przy jednoczesnym spadku zanieczyszczenia powierzchni opakowań (puszek, butelek, kartonów, worków) i zamknięć oraz linii rozlewniczej,
    • Poprawa jakości produkcji.

    Zadaj pytanie na temat produktu Ultradźwiękowy System Kontroli Piany

    *Imię i nazwisko
    *Nazwa firmy
    *E-mail
    *Telefon
    *Treść zapytania
    *Przepisz kod
    CAPTCHA Image
    *RODO
    * - pola oznaczone gwiazdką są wymagane