Aktualności

  • XX Szkoła Technologii Fermentacji
    25.04.2022 Zapraszamy serdecznie wszystkich, związanych profesjonalnie, zawodowo lub hobbystycznie z kunsztem piwowarskim do wzięcia udziału w tegorocznej XX Szkole Technologii Fermentacji. To wyjątkowe wydarzenie będzie miało miejsce w Hotelu Kocierz w dniach 18.05 – 20.05.2022. W trzydniowej konferencji naukowej branży piwowarskiej udział wezmą piwowarzy, naukowcy, dostawcy oraz intere...więcej
  • Zapraszamy na WOD-KAN 2022
    19.04.2022 Zapraszamy do udziału w nadchodzących 28 Międzynarodowych Targach Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2022 oraz odwiedzenia naszego stoiska nr 87. Zaprezentujemy najnowsze trendy i rozwiązania pomiarowe w analizie parametrów fizyko-chemicznych oraz mikrobiologicznych wody, a także ścieków. Zaprezentujemy najnowszą odsłonę analizatora bNovate BactoSense do ...więcej
  • Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku
    22.12.2021 W ten wyjątkowy czas życzymy wszystkim świątecznego spokoju, wypełnionego zdrowiem oraz wytchnienia od wszelkich codziennych obowiązków, a Nowy Rok niech przyniesie wiele nowych pozytywnych inspiracji. GREMES Team więcej
  • Webinar pt. Monitoring bakterii online dla poprawy jakości wody
    15.10.2021 Zarejestruj się już dziś i weź udział na żywo w bezpłatnym webinarium Korzyści z wdrożenia monitoringu online bakterii w wodzie są nieocenione. Dowiedz się jak dwa kolejne przedsiębiorstwa wodociągowe, wykorzystując automatyczne cytometry przepływowe BactoSense, w znaczący sposób podniosły jakość uzdatnianej przez siebie wody. Jedno z nich poprzez ocenę skuteczności procesu filtra...więcej
  • Konferencja Naukowo-Techniczna „Nauka-Technologia-Środowisko” za nami.
    21.09.2021 W dniach 16-17 września 2021 roku nasza firma, jako jeden ze sponsorów wzięła udział w konferencji naukowo-technicznej „Nauka-Technologia-Środowisko”, zorganizowanej przez AQUA S.A. oraz Katedrę Ochrony i Inżynierii Środowiska Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej. Podczas tego wydarzenia mieliśmy możliwość wysłuchania merytorycznych wykładów i referatów nauk...więcej

CO.20 CARBOSENSO / Analizator online do pomiaru CO2 w piwie i napojach gazowanych

    • Niezawodny pomiar stężenia CO2 w procesie,
    • Pomiar CO2 inline oraz online,
    • Precyzyjne wartości pomiarowe,
    • Bardzo prosta obsługa oraz możliwość integracji z posiadaną instalacją,
    • Zgodność z CIP (maks. 130 °C),
    • Kompatybilność z Varivent®, Tri-Clamp®
    • Napięcie zasilania: 24 V DC ± 20%, 800 mA,
    • Ciśnienie pracy: Maks. 10 bar,
    • Zakres pomiarowy: 0…10 Vol. | 0…20 g/l CO2,
    • Dokładność: ± 0,03 Vol. | ± 0,05 g/l CO2,
    • Sygnał wyjściowy: RS485, 0/4…20 mA, Profibus DP, DeviceNet,
    • Wymiary przetwornika: 230 x 300 x 170 mm (Szer. x Wys. x Głęb.),
    • Wymiary czujnika pomiarowego: 85 x 150 mm (Śr. x Dł.),
    • Waga: Przetwornik 4,6 kg | Czujnik pomiarowy 1,2 kg,
    • Wyświetlacz: graficzny 5,7” | 320x240 piksele | 115 x 85 mm (Szer. x Wys.),
    • Więcej informacji w karcie katalogowej.

    Analizator procesowy do pomiaru CO2 Inline/Online w browarnictwie i przemyśle napojowym

    Przykładowe zastosowanie:
    • Pomiar stężenia CO2 w piwie, cydrze, napojach gazowanych, winach musujących, szampanach oraz innych.
       
    Wybrane gałęzie przemysłu:
    • Browarnictwo,
    • Produkcja win musujących i szampanów,
    • Produkcja wód i napojów gazowanych.
       
    Zalety:
    • Bezinwazyjny i bardzo precyzyjny pomiar stężenia CO2,
    • Pomiar CO2 w oparciu o precyzyjny pomiar ciśnienia i temperatury,
    • Prosta i niezawodna konstrukcja sondy pomiarowej,
    • Przyjazny i prosty w obsłudze interfejs analizatora,
    • Prace serwisowe ograniczone do absolutnego minimum.

    Zadaj pytanie na temat produktu CO.20 CARBOSENSO / Analizator online do pomiaru CO2 w piwie i napojach gazowanych

    *Imię i nazwisko
    *Nazwa firmy
    *E-mail
    *Telefon
    *Treść zapytania
    *Przepisz kod
    CAPTCHA Image
    *RODO
    * - pola oznaczone gwiazdką są wymagane