Aktualności

  • XX Szkoła Technologii Fermentacji
    25.04.2022 Zapraszamy serdecznie wszystkich, związanych profesjonalnie, zawodowo lub hobbystycznie z kunsztem piwowarskim do wzięcia udziału w tegorocznej XX Szkole Technologii Fermentacji. To wyjątkowe wydarzenie będzie miało miejsce w Hotelu Kocierz w dniach 18.05 – 20.05.2022. W trzydniowej konferencji naukowej branży piwowarskiej udział wezmą piwowarzy, naukowcy, dostawcy oraz intere...więcej
  • Zapraszamy na WOD-KAN 2022
    19.04.2022 Zapraszamy do udziału w nadchodzących 28 Międzynarodowych Targach Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2022 oraz odwiedzenia naszego stoiska nr 87. Zaprezentujemy najnowsze trendy i rozwiązania pomiarowe w analizie parametrów fizyko-chemicznych oraz mikrobiologicznych wody, a także ścieków. Zaprezentujemy najnowszą odsłonę analizatora bNovate BactoSense do ...więcej
  • Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku
    22.12.2021 W ten wyjątkowy czas życzymy wszystkim świątecznego spokoju, wypełnionego zdrowiem oraz wytchnienia od wszelkich codziennych obowiązków, a Nowy Rok niech przyniesie wiele nowych pozytywnych inspiracji. GREMES Team więcej
  • Webinar pt. Monitoring bakterii online dla poprawy jakości wody
    15.10.2021 Zarejestruj się już dziś i weź udział na żywo w bezpłatnym webinarium Korzyści z wdrożenia monitoringu online bakterii w wodzie są nieocenione. Dowiedz się jak dwa kolejne przedsiębiorstwa wodociągowe, wykorzystując automatyczne cytometry przepływowe BactoSense, w znaczący sposób podniosły jakość uzdatnianej przez siebie wody. Jedno z nich poprzez ocenę skuteczności procesu filtra...więcej
  • Konferencja Naukowo-Techniczna „Nauka-Technologia-Środowisko” za nami.
    21.09.2021 W dniach 16-17 września 2021 roku nasza firma, jako jeden ze sponsorów wzięła udział w konferencji naukowo-technicznej „Nauka-Technologia-Środowisko”, zorganizowanej przez AQUA S.A. oraz Katedrę Ochrony i Inżynierii Środowiska Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej. Podczas tego wydarzenia mieliśmy możliwość wysłuchania merytorycznych wykładów i referatów nauk...więcej

LR.1x / Refraktometr laserowy do ultraprecyzyjnych pomiarów inline/online

  • Szybki i bardzo dokładny pomiar ekstraktu (°BRIX, °Plato) bezpośrednio w procesie,
  • Montaż na przyłączu Varivent® lub bypass,
  • 3 modele dla różnych zakresów pomiarowych i aplikacji (LR.10, LR.11, LR.13),
  • Zakresy pomiarowe: 0-30 °BRIX (LR.10 - napoje dietetyczne, soki) | 40-85 °BRIX (LR.11 - koncentraty, syropy) | 0-78 °BRIX (LR.13 - syropy, w tym dietetyczne, koncentraty),
  • Dokładność: ±0,01 °BRIX,
  • Rozdzielczość: ±0,001 °BRIX,
  • Maks. ciśnienie nominalne: 10 bar,
  • Wyświetlanie danych: ekran LCD z podświetleniem, 2 linie po 16 znaków,
  • Napięcie zasilania: 24 V DC; 0,9 A,
  • Wyjścia sygnałowe: RS485, 0/4-20 mA, Profibus DP i DeviceNet,
  • Wymiary: 205 x 360 x 170 mm (szerokość x wysokość x głębokość),
  • Waga: około 8,3 kg.

Procesowy refraktometr laserowy do ultraprecyzyjnego pomiaru °BRIX i ekstraktu w sokach, napojach i piwie

Przykładowe zastosowanie:
  • Sterowanie urządzeniami do produkcji koncentratu,
  • Monitoring dosładzania koncentratów i soków,
  • Pomiar ekstraktu brzeczki (°Plato) na warzelni,
  • Kontrola produktu końcowego na linii rozlewniczej.

 

Wybrane gałęzie przemysłu:
  • Produkcja soków i napojów bezalkoholowych,
  • Browarnictwo.

 

Zalety:
  • Krótki czas odpowiedzi - przesyłanie wartości pomiarowych co sekundę,
  • Pomiar bez konieczności kompensacji jasności, mętności lub barwy próbki,
  • Automatyczna regulacja źródła światła praktycznie eliminuje potrzebę kalibracji,
  • Pomiar procesowy z najwyższą dostępną dokładnością ±0,01 °BRIX,
  • Kompensacja temperatury do 20 °C,
  • Duża wytrzymałość w warunkach procesowych,
  • Prace serwisowe ograniczone do absolutnego minimum.

Zadaj pytanie na temat produktu LR.1x / Refraktometr laserowy do ultraprecyzyjnych pomiarów inline/online

*Imię i nazwisko
*Nazwa firmy
*E-mail
*Telefon
*Treść zapytania
*Przepisz kod
CAPTCHA Image
*RODO
* - pola oznaczone gwiazdką są wymagane