XIX edycja Szkoły Technologii Fermentacji zakończona

24 / 05 / 2018

Szkoła Technologii Fermentacji 2018

W dniach 16 – 18 maja 2018 roku, na terenie widowiskowo położonego Hotelu Kocierz odbyło się zaszczytne, bo już XIX spotkanie branży piwowarskiej, organizowane przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie pod nazwą Szkoła Technologii Fermentacji.

Wydarzenie to jest prestiżowym spotkaniem sektora naukowego, przemysłu i rzemiosła piwowarskiego, wspólnie skoncentrowanych na technologii browarniczej i słodowniczej.

Nasza firma, jako jeden ze sponsorów SzTF, miała niekwestionowaną przyjemność udziału w tym wydarzeniu.
Razem ze wszystkimi gośćmi uczestniczyliśmy w bardzo ciekawych tematycznie i merytorycznie wykładach omawiających współczesne problemy i zagadnienia związane z browarnictwem.

SzTF to także możliwość spotkania się z szerokim gronem ekspertów z branży i wymiany doświadczeń, a także bliższego wzajemnego poznania.

Podczas konferencji zaprezentowaliśmy uczestnikom najnowszą wersję bezinwazyjnego analizatora stężenia CO2
w butelkach ACM LAB.CO, który wzbudził szerokie zainteresowanie.
Na wyróżnienie zasłużyły również nasze refraktometry laserowe ACM LR.10 i LR.15 do pomiaru °Plato oraz kontroli procesów fermentacji, a także SIGRIST PhaseGuard do ultraszybkiej i precyzyjnej kontroli procesu rozdziału faz (m.in. piwo/drożdże, piwo/woda, brzeczka/woda).

Szkoła Technologii Fermentacji - zdjęcia z konferencji

powrót